Başarısız Kürtaj Belirtileri Nelerdir?
Kürtaj, gebeliğin kaçıncı haftasında olduğu, özel şartlar doğrultusunda anne adayının tercihine de bağlı olarak cerrahi kürtaj veya ilaçlı kürtaj ile gebeliğin sonlandırılması işlemidir. Her ne kadar hijyenik, steril ve uzman kişiler tarafından yapılsa da bazı durumlarda kürtaj riskli duruma düşebilir.
Kürtaj sonrasında ki kanamalar, enfeksiyon, kürtaj esnasında rahmin delinmesi, kürtaj sonrasında oluşan rahim yapışıklığı, parça kalması gibi birçok komplikasyonu bulunuyor. bu durumlarda kürtaj başarısız olarak kabul edilir. oluşabilecek riskleri ortadan kaldırabilmek için kürtaj öncesi ve sonrası ultrason, muayene büyük avantajlar sağlar. Hatta kürtaj sonrasında ki muayeneleri mutlaka yaptırmanız, reçetelerinizi harfiyen uygulamanız gerekir.
Başarısız Kürtaj Nedir?
Başarısız kürtajın anlamı bebeğin alınmaması, gebeliğin sonlandırılmaması ya da hatalı sonlandırılmasıdır. Kürtaj yapılmasına rağmen gebeliğin sonlanmaması günümüzde sadece ultrason eşliğinde yapılmayan kürtajlarda ve kesenin henüz oluşmadığı, yanlış zamanda yapılan kürtajlarda ortaya çıkıyor.
Başarısız Kürtaj Nasıl Olur?
Kürtaj olunması durumunda halen gebe olan bayanlar olabiliyor. Bu durum etrafta şaşkınlık yaratsa da bazı komplikasyonların sebepleri bulunur.
Rahimde perde bulunması rahme ulaşmayı zorlaştıran komplikasyonlar arasında yer alır. Gebelik kesesinin etrafında bulunan dokular vakumla alınır. Tek gebelik zannederek kürtaj uygulaması yapılır. Fakat görünmeyen ikinci kese alınmaz ve büyümeye devam eder. Bundan dolayı erken gebelik döneminde yapılan kürtaj uygulamaları oldukça riskli ve gebeliğin sonlanmamasına neden olabilir. Çünkü görünmeyen bir kese bir hafta sonra görünür. Bunlara başarısız kürtaj denilir.
Başarısız Kürtaj Belirtileri
Bebeğin alınmaması, yanlış kürtaj işlemlerinden dolayı gebelik sonlanmıyor. Başarısız kürtaj belirtileri nedenlerinin en büyük sebebi gebeliğin sonlanmamasıdır. Başarısız kürtaj belirtileri aşağıdaki gibidir;